Nieuwbouwwoningen in Alkmaar worden €3000,= duurder

Nieuwbouwwoningen in Alkmaar worden €3000,= duurder dankzij College VVD, Groen Links, CDA, D66 en PvdA!

SLECHTE ONTWIKKELING VOOR STARTERS/JONGEREN EN SENIOREN!

Het College van Alkmaar wil vastgoedontwikkelaars laten meebetalen voor de infrastructuur en voorzieningen voor Alkmaar. Volgens het College blijft daardoor de stad aantrekkelijk en bereikbaar als Alkmaar straks zo’ n 15.000 woningen gaat bouwen. Dat aantal woningen is vreemd want tot nu toe stond in alle stukken 50 tot 60.000 woningen.
Woningmakers toonde in de commissie Bestuur en middelen aan dat de gemiddelde nieuwbouwwoning door deze maatregel zo’n € 3000,= duurder gaat worden. De bouwer rekent de extra kosten natuurlijk gewoon door naar de consument. Dat is dus slecht nieuws voor de a.s. koper van een nieuwbouwhuis in deze al overspannen huizenmarkt.
De wethouderPaul Verbruggen (PvdA) meende dat de ontwikkelaars hier ook van profiteren want als de omgeving mooier wordt dan stijgt de waarde van het huis. Daar heeft de starter,jongeren en senior natuurlijk geen boodschap aan. Feit blijft dat het te kopen huis steeds duurder wordt en feitelijk onbereikbaar voor deze doelgroep. Met dank aan College van Alkmaar ( VVD, Groen Links, CDA, D66 en de PvdA).

De SeniorenPartij Alkmaar ( SPA) heeft zich tegen dit onzalige plan uitgesproken!