Burgemeester A. Schouten en Raadslid S. Spek

Vorig jaar en afgelopen jaar zijn er kennismakingsgesprekken ingepland met de raadsleden en burgemeester Schouten voor een persoonlijke kennismaking. Eerder was Peter van der Heijde al op pad geweest en dit keer was Sasja Spek aan de beurt.

Sasja heeft gekozen voor de pluktuin van Geesje als locatie voor het gesprek. Het was een beetje miezerig maar dat mocht de pret niet drukken.

Pluktuin van Geesje is een plek voor iedereen om te genieten en kennis te nemen van hoe op natuurlijke wijze voedsel geproduceerd kan worden.

Na een mooie rondleiding en uitleg over de plek werd er afgesloten met een kop thee en een heerlijke courgettetaart. De zelfgeplukte bloemen mochten mee naar huis.

Sasja Spek, Michel Engelsman, Peter van der Heijde, Mieke Beemsterboer, Peter Soonius en Arjen Vroegop.

De vermindering van het aantal intercity’s tussen Amsterdam en Alkmaar en Haarlem en Alkmaar is een gevaarlijke ontwikkeling. Reizigers verdwijnen uit de trein en komen niet meer terug. En dat kan leiden tot een negatieve spiraal.

Dat zeggen vier politieke partijen in Heiloo en de Senioren Partij Alkmaar in reactie op het voornemen van NS om de intercity’s tussen Haarlem en Alkmaar af te schaffen en het aantal op vrijdag tussen Amsterdam en Alkmaar te verminderen.

Ook het schrappen van de helft van de intercity’s op vrijdag helpt niet mee, zegt Sasja Spek van de Senioren Partij Alkmaar. ,,Precies op de dag van de kaasmarkt is de stad slechter bereikbaar. De aansluiting op buslijnen in Alkmaar verslechtert. En mensen vanuit het noorden moeten dan een kwartier op station Alkmaar wachten op hun verbinding naar Haarlem. Dat is ook niet fijn.’’ De SeniorenPartij Alkmaar (SPA) heeft al vragen gesteld aan het college in Alkmaar hierover.

Er komt in elk geval al formele actie vanuit de gemeenten die een station hebben aan het traject Haarlem-Alkmaar. De colleges van b en w van Haarlem, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Heiloo en Alkmaar gaan een gezamenlijke ’zienswijze’ geven op het besluit van NS.

Raadslid Peter van der Heijde ging op pad met de burgemeester. Peter had gekozen voor Abbey Road in het Beatles museum in Alkmaar op de Pettemerstraat. Het doel van dit bezoek was om de burgemeester kennis te laten maken met specifieke plekken in Alkmaar, die de burgemeester nog niet eerder heeft bezocht.

De werkzaamheden aan de Laat-west zijn afgerond, hét moment waar we samen naartoe geleefd hebben. Reden dus voor een feestelijke opening. Zaterdag 1 juli werd de nieuwe Laat-west officieel geopend door wethouder Christiaan Peetoom. Dit werd gevierd met alle bewoners van de Laat en omgeving, ondernemers en betrokkenen. Ook raadslid Peter van de Heijde was van de partij namens SeniorenPartij Alkmaar (SPA).

Nadat Arie Epskamp (de oprichter van de SeniorenPartij Alkmaar) de wethoudersfunctie heeft aangenomen namens de partij 25 mei 2023, is Sasja Spek de nieuwe fractievoorzitter geworden en is Peter van der Heijde geïnstalleerd als raadslid.