Wethouder Arie Epskamp overhandigd cheque

Gemeente Alkmaar heeft al het geld dat in gevonden voorwerpen is aangetroffen gedoneerd aan Stichting Prakkie 072. Het gaat om geld uit voorwerpen die nooit meer door eigenaren zijn opgehaald. Wethouder Arie Epskamp verraste Silvia Bos en Natasja Waij van de stichting deze week met een symbolische cheque van 1013,73 euro.

Prakkie 072 is een vrijwilligersgroep die rond 70 Alkmaarse gezinnen met financiële problemen een handje helpt. De stichting biedt hen voedsel, kleding en speelgoed dat wordt gedoneerd door gulle mensen en bedrijven. Mooi meegenomen is het hergebruik van spullen en vermindering van voedselverspilling.

Prakkie 072 wil tijdens de kerstperiode altijd wat extra’s doen in de vorm van een kerstpakket. Zo zorgt de stichting ervoor dat ook deze arme gezinnen een beetje van de feestdagen kunnen genieten. Maar Prakkie 072 ontvangt geen subsidie en is dus compleet afhankelijk van giften en donaties. De ruim 1.000 nooit geclaimde euro’s zijn dan zeer welkom.

“Als gemeente Alkmaar beheren we het loket gevonden voorwerpen. Als eigenaren hun vermiste spullen niet ophalen, geven we het geld dat daarin zit graag terug aan de maatschappij”, vertelt wethouder Epskamp. “Stichting Prakkie 072 kan wat ons betreft een steuntje gebruiken. Ik dank alle vrijwilligers voor hun inzet!”

bron: alkmaarcentraal.nl