Thuiszorg in Alkmaar.

Thuiszorg in Alkmaar, hoe zit dat ?senioren 

Na aanleiding van een bericht dat in de pers verscheen over thuiszorg. Heeft SeniorenPartij Alkmaar onderstaande brief gestuurd naar het College van Burgemeesters en Wethouders van Alkmaar.

Brief

Geacht College van Burgemeester en Wethouders,

In de pers verscheen het bericht dat staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid) met Thuishulp Senire en de betrokken gemeenten overleg gaan voeren over het ontslag van 1100 thuishulpen.

Oorzaak van het ontslag omdat de contracten per 1 januari met gemeenten aflopen en onduidelijk is of er daarna nog werk is. Eigenlijk gaat het hier natuurlijk om de decentralisatie van taken met daarbij behorend budget.

Dat riep bij de SeniorenPartij Alkmaar (SPA) de vraag op of er al inzicht bestaat over de mogelijke consequenties van het regeringsbeleid voor deze kwetsbare groep. Is er zicht op welke manier u daar met de partners op tracht in te spelen met als nadrukkelijk doel de thuiszorg voor belanghebbenden te waarborgen. U zult het met ons eens zijn dat alles op alles moet worden gezet om de noodzakelijke zorg te kunnen blijven bieden aan cliënten en dat deze kwetsbare groep op ons moet kunnen blijven rekenen.

Namens het bestuur van de SeniorenPartij Alkmaar (SPA) dank ik u voor de beantwoording.

Met vriendelijke groeten,

Arie Epskamp

Voorzitter SeniorenPartij Alkmaar (SPA).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *